Wednesday, April 28, 2010

KEBAB

My hubby semalam sibuk tanak makan nasik. Jemu katanya. Tetiba dia nampak roti pita yang akubeli kat carre4 semalam untuk bekal Angah pagi tadi. So apalagi... dia suh buat kebab. Since dah lama tak makan kebab jadi... inilah hasilnya....
Keba
b

Bahan-bahan yang diperlukan

5 keping roti pita
6 keping Ber ger ramly (Ayam/Daging)
1 batang carrot - potong dadu
1 biji bawang besar kuning - potong dadu
2 biji tomato - potong dadu
Daun salad (optional)
Tomato sos & Cili Sos
Lada Sulah dan Gula jika mahu

Cara-caranya

1. Roti dipanaskan atas frying pan sampai hingga sedikit kekuningan. Belahkan dua
2. Pecah-pecah kan daging berger ke dalam pan. Jgn bubuh minyak.. sebab berger akan kuarkan minyak nanti
3 Masukkan bawang dan carrot setelah daging agak garing
4 Masukkan cili sos & tomato sos apabila bawang dan carrot sedikit layu
5 Masukkan buah tomato dan gaul rata. Tambahkan sedikit lada sulah serta gula jika mahu
6. Isikan inti daging berger yang telah di masak tadi kedalam roti pita dan tambahkan mayonis diatasnya.
7. Siap untuk di mamam.

2 comments:

  1. acu...alang da try masak kebab...simple n sedap...thanks kongsi kat sini..mmg x penah terpk pn nk masak kebab..hi hi hi

    ReplyDelete
  2. apa benda yg putih2 ,panjang2 dlm bekas carrot tu...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Followers

Total Pageviews